header-blog
6
pijl Mira

Bam! die kwam binnen

Bam! Ineens raakt het me.

Gisteren in de auto kwam het binnen. Ik mijmer over wat ik altijd aan mijn klanten vertel.
Dat zelfvertrouwen voor mij bestaat uit twee elementen: je vaardigheid én je waardigheid. Je vaardigheid gaat over wat je kunt en vooral het geloof in jezelf dát je het kunt. Je waardigheid gaat over je eigenwaarde. Verder vertel ik dan dat we deze elementen zo vaak door elkaar laten heen laten lopen. En dat dit niet handig is. Want of je iets kunt en hoe goed je iets kunt, heeft NIETS te maken met hoeveel waard je bent.

WANT IEDER MENS IS ALLES WAARD!

En ineens raakt het me. Omdat ik me realiseer dat ik het ook nog doe.
Bijna moet ik lachen om mijn eigen verbazing. Of eigenlijk huilen.
Wat is het druk geweest in mijn hoofd in de afgelopen 2 dagen. Pff.
Mijn eigen MOETjes drongen zich aan me op.

Ik MOET laten zien wie ik ben, ik MOET meer doen aan zichtbaarheid, ik MOET helder maken wat ik kan, ik MOET een heldere plek innemen.
En natuurlijk dat mag. Maar het MOET niet! En belangrijker nog: Mijn waarde hangt er niet vanaf.

Het komt enorm bij me binnen. Ik realiseer me, dat ik er ben is genoeg.

IK BEN GENOEG!

Wat heb ik een mooi thema gekozen om ook andere ondernemende vrouwen in te begeleiden. Want in ondernemen is alles terug te voeren op vertrouwen. Vertrouwen dat je van waarde bent en dat je het kan. Vertrouwen dat ik én JIJ er mogen zijn als vrouw en onderneemster. Dat we mogen brengen wat wij te brengen hebben.

Ik ben oké en jij bent oké. En dat is genoeg.

pijl Mira links